piątek, 17 maja 2013

Rabarbaromania


Uwielbiam. Będąc dzieckiem końcówki maczałam w cukrze. Swoim dzieciom podaje ostrożniej. Dziś szaleństwo. 1 kg rabarbaru to pyszne kruche ciasto na bazie mąki orkiszowej i ryżowej (przepis pochodzi z Kwestia Smaku), mus rabarbarowy idealny do smarowania placków drożdzowych, chałki i kompot, który bedzie bazą do wieczornych drinków z prosecco. Bardzo pysznego dnia Wam życzę :)







7 komentarzy:

  1. wygląda pysznie:) uwielbiam przepisy z kwestii smaku:) koniecznie muszę kupić rabarbar i upiec dziś ciasto:))) tak zrobię!

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas wczoraj bylo ciasto z raabarbarem. Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cos nie mogę na targ po rabarbar dotrzeć. Może jutro? Kruszonki z rabarbarem bym zjadła.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale zaszaleliście rabarbarowo!!! Uwielbiam kolor rabarbarowego kompotu! I ciasto też uwielbiam, konfitury nigdy nie miałam okazji spróbować, wszystko przede mną :-).

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie dziś kupiłam rabarbar :)))) Pychotka !! Teraz będę myślała co z niego zrobię :)) Pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja dokładnie tak samo w dzieciństwie. Najlepszy był właśnie surowy - z cukrem! mmm!

    OdpowiedzUsuń